Evőpálca, porcelán • Terebess Webtárlat
Az evőpálca eredete Kelet-Ázsiában a húst és a zöldséget már a konyhában, általában főzés előtt bárddal apró darabokra vágják egy deszkán, az asztalnál pedig két pálca segítségével esznek; kést, villát nem használnak, de ismerik a – rendszerint porce
Mortem Aeternus: Káin: A hastánc eredete és története I.
A Hastánc eredete , története ... Salimpour japán japán fametszet japán film japán gore japán használt bugyi fétis japán horror japán irodalom japán konyha japán kultúra japán legenda japán mese japán művészet japán nők japán oktatási rendszer japán
Varga Géza írástörténész: Istenábrázolások magyar ...
Sokféle istenábrázolás keletkezett az elmúlt évezredek során, ezek jelentős csoportján a magyar hieroglif írás jelei szerepelnek. E sokak számára meglepő írástörténeti jelenségnek az a magyarázata, hogy a magyar hieroglif írás a kőkori ősvallás jelké
Kovászos Archives
A ciabatta az olaszok megunhatatlan fehér “papucs kenyere”, olyan mindennapi kenyér mint a franciáknak a baguette. Egy olasz pék már a 60-as években elkezdett a formulán dolgozni de az első ciabattát nem is olyan túl rég 1982-ben készítette eladásra
Palócprovence: Kik is azok a palócok?
A palócok eredete máig vitatott kérdés, bár sokan foglalkoztak a témával (erről itt találhatunk egy összefoglalót). Paládi-Kovács Attila etnográfus összegzi az eddigi kutatásokat: "Perdöntő forrásadatok hiányában a palóc eredet kérdése véglegesen ma
Karácsonyi szimbólumok és jelentésük | DELUXE MAGAZIN
Karácsonyi “Leg, leg, leg” 800.000 égővel Guinness-rekorder karácsonyi csillogás Íme a milliárdosok karácsonyi képeslapja Elindult útjára a csillogó, karácsonyi vonat Az angol királyi család csúnya karácsonyi pulcsikban pózol Hervasztóan silány lett
Gyros eredete - Nemzetiételek, receptek
A gyros egyike a nemzetközi konyha legismertebb ételeinek. A gyros eredete, a szó jelentése, illetve a magyar nyelvben a használata mégis annyi kavarodásról és félreérelmezésről tanúskodik, hogy úgy gondoltam, ebben a cikkben megpróbálom röviden tisz
Tarr József: A ginkó - Terebess
A Ginkgolid vizsgálatával az utóbbi időben számos kutató foglalkozott: a japán Furakava izolálta ginkó levélből 1932-ben. 1988-ban a Nobel-díjas Corey és munkatársai, a Harward Egyetemen, komplex vizsgálatsorozattal különítették el a Ginkgolid alkotó
Japán konyha – Tamagoyaki – Inter Japán Magazin
A tamagoyaki egy feltekert japán omlett, amibe szójaszószt és dashit is tesznek. Hozzávalók: - 3 tojás - kevés szójaszósz - kevés dashi (helyette víz is jó) - olaj a sütéshez Elkészítés: 1. A tojásokat felverjük. 2. Hozzáadjuk a szójaszószt és a dash
Mindenféle gombócok: az előételtől a desszertig ...
A japán konyha alapból vonzódik a rizshez, így aztán nem meglepő, hogy az szigetország asztaláról sem hiányozhat a sós rizslabda, az onigiri, ami általában lazaccal töltött. Eredete a múlt homályába vész, viszont annyi bizonyos, hogy még az evőpálcik